Dorpskern Grimbergen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De dorpskern van Grimbergen wordt gedomineerd door de norbertijnerabdij, met omliggende straten met voornamelijk burgerhuizen en dorpswoningen.

Abdijstraat, Bakkerstraat, Hogesteenweg, Kerkplein, Lagesteenweg, Rozenstraatje, Vilvoordsesteenweg, Wolvertemsesteenweg (Grimbergen)

Is de omvattende vaststelling van

Meisjesschool

Schuttershof 5 (Grimbergen)
Uitbreiding van de meisjesschool die van 1873 tot 1915 gevestigd was in De oude Zevensterre. Wegens plaatsgebrek werden er omstreeks 1880 bijkomend klaslokalen in de tuin en uitgevend op het Schuttershof opgetrokken.

Monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog

Prinsenstraat (Grimbergen)
Kunststenen overwinningsbeeld op een sokkel, Pire gesigneerd. Het vrouwenbeeld dat de overwinning symboliseert, is afgebeeld met een laurierkrans, palmtak en een vaandel bekroond door een ijzeren Belgische leeuw.