Burgerhuis, gedateerd 1720

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

Het burgerhuis te Brugge is beschermd als monument. De bescherming omvat het diephuis van 1720. De houten aanbouw uit 1910 aan de waterkant is niet opgenomen in de bescherming als monument.

In het beschermingsdossier wordt de architectuurhistorische waarde van het burgehuis als volgt gemotiveerd: "Als zijnde een gevel die geëvolueerd is onder invloed van de veranderende stijlrichtingen."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000551, Brugge: Geografisch pakket (S.N., 1991).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Burgerhuis gedateerd 1720

Wollestraat 34 (Brugge)
Gelegen aan de voet van de Nepomucenusbrug. Diephuis van drie/twee traveeën + vier traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (tichelen). Heden lijstgevel gedateerd "17 / 20" als verbouwing van houten gevel.