Domein Hooleyck

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

In 1884-1888 door vrederechter Fernand Isidore Kempeneers gebouwd eclectisch landhuis met wintertuin en bijgebouw met koetshuis, paardenstallen en personeelsvertrekken. Aansluitend bij het koetshuis ligt een ommuurde moestuin met serres, toegankelijk via een achthoekig paviljoen met gelijkaardige stijlkenmerken als het landhuis. Ten noordwesten van het kasteel bevindt zich de ijskelder. De gebouwen zijn gelegen in een landschappelijk park van circa 2,5 hectare met enkele zeldzame oude bomen en recente aanplanting van zeldzame soorten.

Domein Hooleyck

Rumsdorpstraat 60 (Landen)