Solferino Farm Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

Het Solferino Farm Cemetery te Brielen, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Solferino Farm Cemetery, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu historische context en militair-historische waarde:
Britse begraafplaats aangelegd in oktober 1917, tegen het einde van de Derde Slag bij Ieper. De begraafplaats zou tot augustus 1918 gebruikt worden door gevechtseenheden. Ongeveer een derde van de 299 doden uit de Eerste Wereldoorlog behoorde tot een artillerie-eenheid. Er liggen eveneens 5 doden uit mei juni 1940. De begraafplaats (en de nabijgelegen boerderij) heeft haar naam te danken aan Franse troepen, die de sector bezetten aan het begin van 1915.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Langgerekte begraafplaats, ontworpen door R. Blomfield en J .R. Truelove, grotendeels omgeven met een muur uit grijsgroene natuursteen, afgedekt met witte natuurstenen dekplaten. De toegangspartij is in witte natuursteen uitgevoerd, met trappen, zitbanken en een smeedijzeren poortje. Centraal vooraan staat het Cross of Sacrifice.

Kapellestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en J.R. Truelove. De begraafplaats wordt ommuurd en achteraan afgebakend met een haag. Toegangspartij uit witte natuursteen met een smeedijzeren hekken en centraal vooraan het 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen verspreid over twee perken.