Bediendewoning Remy

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Deze vrijstaande burgerwoning werd kadastraal geregistreerd in 1914 en wordt gekenmerkt door een eclectisch vormgegeven voorgevel. De woning heeft een voortuin van de straat gescheiden door een laag bakstenen muurtje. Ze werd opgetrokken in opdracht van de Wijgmaalse stijfselfabriek Remy voor de huisvesting van de bedienden. De verlichte industrieel Edouard Remy en zijn opvolgers bouwden naast de stijfselfabriek langs de Vaart ook tal van woningen en gemeenschapsvoorzieningen in Wijgmaal voor de werknemers van de fabriek.

Bediendewoning Remy

Acht-Meistraat 33 (Leuven)