Kasteeldomein De Bergen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Eclectisch landhuis met neoclassicistische inslag gebouwd omstreeks 1913-1914 in opdracht van de Brusselse wisselagent Léon Vin naar ontwerp van architect Alfred Knein uit Etterbeek. Landhuis met bijgebouwen uit 1910-1914, omgeven door een park in landschappelijke stijl, oorspronkelijk bijna 10 hectare; opgesplitst in 1929; in de jaren 1990 heraangelegd en verrijkt met een landschappelijke vijver.

Putberg 65-71 (Asse)

Is de omvattende vaststelling van

Eclectisch landhuis

Putberg 71 (Asse)
Eclectisch landhuis met neoclassicistische inslag waarvoor ontwerp van architect Alfred Knein, gedateerd 22/5/1913, kadastraal ingetekend in 1923-1924.