Kasteeldomein van Wilder

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Laat-classicistisch kasteel, gebouwd rond 1817-1820 in opdracht van baron Charles-François van der Linden d’Hoogvorst ter vervanging van een waterkasteel uit 1620, aangepast en uitgebreid in 1911 naar ontwerp van architect Octave Flanneau (1860-1937); kasteel omgeven door landschappelijk park van nagenoeg 15 hectare van het type 'rivierlandschap', eveneens aangelegd rond 1817-1820, met ommuurde moestuin, ijskelder en oranjerie.

Wildersedreef 65 (Kampenhout)

Is de omvattende vaststelling van

Kasteel van Wilder

Het huidige, vrij eenvoudige kasteel in laat-classicistische stijl werd opgericht in 1823 en aangepast in 1911 naar ontwerp van Octave Flanneau. Het is ingeplant in een ruim park met talrijke populieren. De fraaie Wilderdreef uit 1687 verbindt het Wilderkasteel met het heden verdwenen kasteel van Ruisbeek.