Kasteeldomein van Bets

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Kasteel gebouwd omstreeks 1667 op de plaats van het voormalige feodale Hof van Elsmeren, aangepast in de jaren 1880 en historiserend verbouwd in neotraditionele stijl tussen 1923-1927 in opdracht van baron Fernand de Ryckman; kasteel met aanhorigheden omgeven door landschappelijk park van circa 1 hectare 73 are.

Weg op Halen 2 (Geetbets)

Is de omvattende vaststelling van

Kasteel van Bets

Omgrachte site met 17de-eeuws landhuis, aangepast in de late 19de eeuw en tijdens het interbellum, met een hoofdvleugel met semi-hexagonaal, uitkragend hoektorentje uit de 17de eeuw. Neerhof vermoedelijk heropgebouwd in de vroege 19de eeuw.