Stadspark

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Stadspark met relicten van het voormalige kapucijnenklooster, waaronder een kloostervleugel met schilddak en driehoekig fronton uit de 19de eeuw; het stadspark werd rond 1920 opgericht na samenvoeging van het kloostercomplex en het ‘Drossaerde’, oorspronkelijk het kasteel van de heren van Aarschot, waar vandaag enkel de poort van resteert; landschappelijke aanleg tijdens de tweede helft van de 19de eeuw, gehalveerd door afsnijding van Demerbocht rond 1890; kiosk van 1940.

stedenbouwkundige waarde

Stadspark

Capucienenstraat, Stadspark (Aarschot)

Is de omvattende vaststelling van

Poort van Domein Het Drossaerde

Capucienenstraat (Aarschot)
Bewaarde poort met naar laatgotische wijze geprofileerde korfboog, geflankeerd door posten met bossage- en volutenversiering.