Red Farm Military Cemetery

Gemeente Ieper
Deelgemeente Vlamertinge
Straat Poperingseweg
Locatie Poperingseweg zonder nummer (Ieper)

Poperingseweg zonder nummer, Ieper (West-Vlaanderen)

De begraafplaats is gelegen nabij een boerderij 'Red Farm' geheten. In april 1918 werd gestart met deze begraafplaats. Red Farm Military Cemetery is met 49 doden één van de kleinste begraafplaatsen in de Westhoek. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van A.J.S. Hutton.

Beschrijving

De Britse militaire begraafplaats Red Farm Military Cemetery te Vlamertinge, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Red Farm Cemetery, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats aangelegd in april - mei 1918, toen naar aanleiding van het Duitse Lente-offensief een medische post ingericht werd in de nabijgelegen Red Farm. Met 49 doden is het één van de kleinste Britse militaire begraafplaatsen. Hiertoe behoren 3 burgerslachtoffers.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Typisch Britse militaire begraafplaats, aangelegd door A. J. S. Hutton, met karakteristieke elementen zoals de bakstenen omheiningsmuur, het smeedijzeren toegangspoortje en het Cross of Sacrificé.