Hop Store Cemetery

Gemeente Ieper
Straat Poperingseweg
Locatie Poperingseweg zonder nummer (Ieper)

Hop Store Cemetery

Poperingseweg zonder nummer, Ieper (West-Vlaanderen)

Het hoppemagazijn ten westen van het dorp lag binnen de ‘veilige zone’ en fungeerde tijdens de oorlog als medische post. De begraafplaats ontstond er in mei 1915. De begraafplaats werd ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en A.J.S. Hutton (uitvoerend architect).

De Britse militaire begraafplaats Hop Store Cemetery te Vlamertinge, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Hop Store Cemetery, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu historische context en militair-historische waarde:
Britse begraafplaats, aangelegd vanaf mei 1915 bij het hoppemagazijn waar een medische post was ingericht. Het merendeel van de 251 doden van deze begraafplaats stierf in 1915 en 1917. Onder hen waren er 58 mannen van de Royal Artillery.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Langwerpige begraafplaats ontworpen door R. Blomfield en A. J. S. Hutton en grotendeels omheind door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Het Cross of Sacrifice maakt deel uit van de voormuur. De graven liggen vrij regelmatig verspreid over 5 rijen en worden getooid met bloemperken.