Calvarie 't Annaatje van 't Pitje

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

De calvarie 't Annaatje van 't Pitje is beschermd als monument. De bescherming omvat de 18de-eeuwse gevelniskapel met voorstelling van een calvarie, ingewerkt in de westelijke gevel van het hoekhuis.

In het beschermingsdossier wordt de volkskundige waarde van de calvarie als volgt gemotiveerd: "Als voorbeeld van volksdevotie uit de 18de eeuw."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000551, Brugge: Geografisch pakket (S.N., 1991).

Waarden

De calvarie 't Annaatje van 't Pitje die zich bevindt aan de rechter zijgevel van het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Carmersstraat 84 (Brugge)
Calvarie aangebracht tegen de zijgevel van een breedhuis met 19de-eeuws uitzicht. Beeldengroep van hout van 1760 bestaande uit een vrouw in typische Brugse klederdracht, een gekruisigde Christus en een gesloten muurkapel met Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind. Breed bekronend baldakijn, centraal versierd met het "alziend oog".