Burgerhuis Lucashuys

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

Het burgerhuis Lucashuys is beschermd als monument. De bescherming omvat het diephuis, inclusief het interieur en de uitbouw aan de achterzijde.

In het beschermingsdossier wordt de architectuurhistorische waarde van het burgerhuis als volgt gemotiveerd: "Als zijnde een uniek voorbeeld van assemblage-architectuur in hout, welke een bijzonder rijk interieur bewaart."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000551, Brugge: Geografisch pakket (S.N., 1991).

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Minderbroedersstraat 10 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak van 1889. Neorenaissancegetinte gevel, deels opgetrokken in 1875 in Brussel, volgens L. Devliegher Hertogstraat nummer 22 naar ontwerp van architect A. Mennessier. In 1889-1890 overgebracht naar Brugge en gedeeltelijk herbouwd naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1978-1979 naar ontwerp van architect F. Sohier (Brugge).