Windmolen Margrietmolen

Gemeente Lo-Reninge
Straat Lindestraat
Locatie Lindestraat 7 (Lo-Reninge)
Alternatieve naam Sint-Machuutmolen

Lindestraat 7, Lo-Reninge (West-Vlaanderen)

* Lindestraat nr. 7. Site met molenaarshuis (aan de straat), stalling haaks op de straat, en de als monument beschermde molen zogenaamd "MARGRIET-" of "SINT-MACHUUTMOLEN" (K.B. van 20.09.1958). De molen werd ca. 1870 opgericht door A. Cosyns, ter vervanging van de 400 meter oostwaarts gelegen Hullebrugmolen (standaardmolen), die afgebroken werd ten gevolge van de verbreding van de Lovaar

De stenen Margriet- of Sint-Machuutmolen te Pollinkhove, is beschermd als monument.

Waarden

De stenen windmolen, genaamd Margrietmo1en, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: