Woning Den Gouden Schaar

Woningen

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de stadswoning met 17de-eeuwse trapgevel, genaamd Den Gouden Schaar.

Waarden

Het pand, zogenaamd Den Gouden Schaar is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een huis met een vrij uitzonderlijke 17de-eeuwse trapgevel, weliswaar aangepast in de loop van de 19de eeuw. De gevel is qua materiaalgebruik vrij sober doch qua versiering vrij uitzonderlijk in de 17de-eeuwse, Brugse architectuur: de boogvelden zijn namelijk voorzien van geometrische versieringen. Enkele constructieve elementen zoals onder meer de deels bewaarde houten zoldering en een eikenhouten dakgebint wijzen op een oude kern.

Huis Den Gouden Schaar

Genthof 33 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. 17de-eeuws uitzicht met verankerde bakstenen trapgevel, maar kern uit de tweede helft van de 13de eeuw.