Stadswoning De Kroon

Woningen

De bescherming als monument omvat de stadswoning De Kroon, aanvankelijk De Biekorf genaamd.

Waarden

Het pand, zogenaamd De Kroon is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een bouwhistorisch belangrijk huis met een voorgevel die het resultaat is van een historiserende "Kunstige Herstelling" in 1910. Het pand bevat een oude kern afte lezen van de hoge zijpuntgevel van rond 1300 met gedichte spitsboognissen en de nog gaaf bewaarde eikenhouten dakconstructie.

Stadswoning De Biekorf

Hoogstraat 25 (Brugge)
Breedhuis met bijna gevelbrede trapgevel, van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Oude kern die opklimt tot 13de eeuw, waarvan sporen bewaard in de kapconstructie en zijpuntgevel met gedichte spitsboognissen. Huidig uitzicht resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1910 naar ontwerp van architect K. Poupaert en E. Thienpont. Houten winkelpui met huisnaam op puilijst.