Visserskapel

Gemeente Knokke-Heist
Straat Cornelius Bassensplein
Locatie Cornelius Bassensplein zonder nummer (Knokke-Heist)

Visserskapel

Cornelius Bassensplein zonder nummer, Knokke-Heist (West-Vlaanderen)

Neogotische kapel van 1892, ter vervanging van een kapel van 1854 in de buurt van de Vuurtorenstraat. In 1927-1928 herstelling en uitbreiding met klein achtergelegen kapelletje met beeld van de Heilige Theresia en gedenksteen, de toen toegevoegde omheining is nu verdwenen.

De Visserskapel is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de historische, artistieke en volkskundige waarde van de Visserskapel als volgt: “als neogotische kapel waar de talrijke ex-voto’s getuigen van een levende volksdevotie.”

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000500, Parochiekerk met ommegang, kapellen en schoolhuis (S.N., 1985).

De Visserskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde