Visserskapel

Besluiten

Parochiekerk Sint-Vincentius met ommegang en kapelletjes, Visserskapel, Onze-Lieve-Vrouwekapel en school

De Visserskapel is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de historische, artistieke en volkskundige waarde van de Visserskapel als volgt: “als neogotische kapel waar de talrijke ex-voto’s getuigen van een levende volksdevotie.”

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000500, Parochiekerk met ommegang, kapellen en schoolhuis (S.N., 1985).

De Visserskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Visserskapel

Cornelius Bassensplein (Knokke-Heist)
Neogotische kapel van 1892, ter vervanging van een kapel van 1854 in de buurt van de Vuurtorenstraat. In 1927-1928 herstelling en uitbreiding met klein achtergelegen kapelletje met beeld van de Heilige Theresia en gedenksteen, de toen toegevoegde omheining is nu verdwenen.