Burgerhuis Het Schietspel

Woningen

De bescherming als monument omvat burgerhuis Het Schietspel.

Waarden

Het pand, zogenaamd Het Schietspel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een pand dat in kern opklimt tot circa 1300 en waarvan de trapgevels, gedateerd "1674" ondanks een vrij grondige aanpak tijdens een "Kunstige Herstelling" in 1895-1896 toch nog duidelijk de barokke kenmerken vertonen. Het pand bevat gaaf bewaarde constructieve elementen en fraai aangeklede 18de-eeuwse salons.

sociaal-culturele waarde

de ligging van het pand in de kromming van de Sint-Jakobsstraat verleent het pand een bijzonder en beeldbepalend karakter.

Huis Het Schietspel

Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag, maar met oude kern uit eerste helft 15de eeuw. Resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. De Bisscop. In 1983 opnieuw consoliderende Kunstige Herstelling naar ontwerp van architect P. Salens. Verankerde bakstenen trapgevels met uitgewerkte ankers en gebruik van zandsteen. Bewaarde zij- en achterpuntgevel van verankerde baksteen.