Militaire site Bayernwald

Bayernwald, Duitse militaire site uit de Eerste Wereldoorlog

De bescherming omvat de militaire site Bayernwald uit de Eerste Wereldoorlog.

Waarden

Bayernwald, Duitse militaire site uit W.O.I, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

als zijnde een waardevol document voor verder onderzoek, o. m. bouwtechnisch, met betrekking tot de Duitse militaire bouwwerken en als een oorlogssite, welke na restauratie en consolidatie, een interessant cultuur-toeristisch component kan vormen in het Westhoek Vredespark.

historische waarde

als zijnde één van de weinige, grotendeels bewaarde, Duitse militaire sites uit W.O.I meer bepaald deel uitmakend van de 1ste stelling van de 1ste linie op de heuvelkam Wijtschate-Mesen. De streek van Wijtschate en deze site hadden een bijzonder belang tijdens de Eerste Slag bij Ieper (najaar 1914) tijdens de mijnenoorlog in 1917 en tijdens de zogenaamde Vierde Slag bij Ieper in 1918.

Oorlogssite Bayernwald

Voormezelestraat 2B (Heuvelland)
Bayernwald is een Duitse oorlogssite uit de Eerste Wereldoorlog, bestaande uit een gerestaureerd loopgravenstelsel met bunkers en mijnschachten.