Stadswoning

Gebouwen in Seminariekwartier

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de in oorsprong 17de-eeuwse stadswoning aan de Blekerstraat. Deze datering blijkt onder meer uit de achtergevel, gevormd door twee tuitgevels.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als zijnde een pand met gaaf bewaarde elementen die bouwhistorisch interessant zijn zoals de twee achter- en puntgevels met onder meer een spitsboogvormige deuropening en bij de vensters de sporen die wijzen op de vroegere kruiskozijnen. Deze elementen verwijzen samen met de balklagen en de dakconstructie op een oude 17de-eeuwse kern. Intern bevat het pand een interessante 18de-eeuwse aankleding met o.m. deuren, lambrisering en schouwen met fraai uitgewerkte schouwboezems en schouwmantels.

Stadswoning

Blekersstraat 10 (Brugge)
In oorsprong 17de-eeuws pand, zie - bewaarde achtergevel en jaarsteen in tuinmuur met jaartal "-600". Nieuwe voorgevel in historiserende stijl. Twee verankerde bakstenen achter- en puntgevels.