Gebouwen in Seminariekwartier

De bescherming als monument omvat het burgerhuis met neoclassicistische lijstgevel van 1861.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als zijnde een typisch voorbeeld van een pand met een neoclassicistische gevel vermoedelijk naar ontwerp van de toonaangevende architect Isidoor Alleweireldt. Zowel de gevel als het interieur is rijk uitgewerkt wat typisch is voor het oeuvre van deze architect. Het pand bewaart een kelder met o.m. knoppenkapitelen die wijzen op de oude kern die schuil gaat achter de 19de-eeuwse voorgevel.

Potterierei 2 (Brugge)
Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel van 1861 vermoedelijk naar ontwerp van architect Isidore Alleweireldt (Brugge)in plaats van 17de-eeuwse puntgevel.