Eerste stadsomwalling: muurfragment met torens

Gemeente Leuven
Straat Handbooghof
Locatie Handbooghof zonder nummer (Leuven)

Handbooghof met stadstorens

Brusselsestraat 124A, Handbooghof zonder nummer (Leuven)

Wandelweg, genoemd naar het oefenterrein van de Sint-Sebastiaansgilde of de Gilde van de Handboog, gelegen tussen de Dijle en de eerste stadsomwalling.

Eerste stadsomwalling

Brusselsestraat 69, Handbooghof zonder nummer, Kapucijnenvoer 35, Karel van Lotharingenstraat 14-24, 25, Lei 19, Pater Damiaanplein 9, Redingenstraat 4, Tiensestraat zonder nummer (Leuven)

De eerste stenen omwalling van Leuven dateert uit het midden van de 12de eeuw, meer bepaald uit de periode 1156-1165.

Beschrijving

Het muurfragment met twee torens van de eerste stadsomwalling van Leuven, gelegen in het Handbooghof, is beschermd als monument.

Waarden

Het muurfragment met twee torens is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde