Brouwerij Ten Ezele: brouwerswoning en aanhorigheden

Woningen

Beschrijving

De bescherming als monument omvat enkele onderdelen van voormalige brouwerij Ten Ezele, namelijk de brouwerswoning met voormalig ketelhuis en paardenstal, sanitair gebouwtje en de tuinmuur. De onderkelderde binnenkoer is niet in de bescherming opgenomen.

Waarden

De voormalige brouwerswoning met voormalig ketelhuis en paardenstal, sanitair gebouwtje en tuinmuur, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

als woonhuis met bewaarde 19de-eeuwse indeling en voornamelijk laat-empiregetinte aankleding bestaande uit salons en een mahoniehouten Engelse trap.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als voormalige brouwerswoning met bijhorend ketelhuis, paardenstallen en sanitair gebouwtje.

Brouwerswoning bij brouwerij Ten Ezele

Oude Zak 1 (Brugge)