Begraafplaats Temse

Begraafplaats

Waarden

De 86 opgesomde graftekens op de begraafplaats van Temse zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

De collectie graftekens uit de periode 1837-1943 geeft een beeld van de vorm-, stijl- en materiaalevolutie van de funeraire kunst in een regionaal centrum. De meest gangbare stijlen uit de 19de en eerste helft 20ste eeuw als neoclassicisme, neogotiek, neoromaans en Art Deco zijn aanwezig. Zowel de veel voorkomende Blauwe Hardsteen in combinatie met witte marmer, als het uitzonderlijke graniet komen voor. De verhouding in het gebruik van materialen is representatief voor de evolutie van de grafkunst in Vlaanderen.

Begraafplaats Temse

Gasthuisstraat (Temse)
De begraafplaats van Temse opgericht in 1811 met een groot aantal 19de- en 20ste-eeuwse monumentale graven.