Gietijzeren wegwijzer

Gemeente Gistel
Deelgemeente Moere
Straat Moerdijkstraat
Locatie Moerdijkstraat zonder nummer (Gistel)

Moerdijkstraat zonder nummer, Gistel (West-Vlaanderen)

Gietijzeren paal met richtingborden (circa 1900), ingeplant ter hoogte van het voormalige station van Moere.

Typologiewegwijzers
Dateringvóór WO I

Beschrijving

De gietijzeren wegwijzer in de buurt van het voormalig station van Moere (Gistel) is beschermd als monument.

Waarden

De gietijzeren paal met richtingborden is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Als zijnde één van de weinige nog in situ bewaarde exemplaren en als dusdanig een goed bewaard voorbeeld alsook een materiële getuige en illustratie van de wijze waarop in de eerste helft van de 20ste eeuw het wegverkeer werd geleid en de bereikbare bestemmingen werden aangeduid. Het gaat hier tevens om een materiële getuige van de veelzijdige massaproductie van de toenmalige ijzergieterijen, in casu van de esthetische opvattingen die werden toegepast.