Godshuis van het kleermakersambacht: gevels en bedakingen

Straat Oude Gentweg
Locatie Oude Gentweg 126, Oude Gentweg 128, Oude Gentweg 130 (Brugge)

Godshuis van het kleermakersambacht

Oude Gentweg 126-130, Brugge (West-Vlaanderen)

Dubbel breedhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder mansardedak, gebouwd in 1756 als woonplaats voor acht gezinnen ter vervanging van vier huisjes van één bouwlaag, zie C. de Custis (circa 1745); ontwerp van meestermetselaar-architect H. Bultinck (Brugge) en gebouwd met behulp van onder meer metselaar M. Madere, meester-timmerman E. Van Speybrouck en G. de Visch voor het smeedwerk.

Beschrijving

De gevels en bedakingen van het voormalig godshuis van het kleermakersambacht te Brugge, zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Godshuizen (gevels en bedakingen) zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.