Voormalig klooster der Zwarte Zusters: gevels en bedaking

Straat Woensdagmarkt
Locatie Woensdagmarkt 6 (Brugge)

Sint-Franciscus Xaveriusziekenhuis

Woensdagmarkt 6, Brugge (West-Vlaanderen)

Panden deel uitmakend van "St. Franciscus Xaveriusziekenhuis". Oorspronkelijk drie diephuizen en één breedhuis van respectievelijk drie, drie/vier, twee en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), uit de 16de eeuw; samenvoeging van drie panden resulteert in huidig samenstel. Verankerde baksteenbouw.

Beschrijving

De gevels en bedaking van het voormalig klooster der Zwarte Zusters te Brugge, zijn beschermd als monument.

Waarden

Klooster der Zwarte Zusters (gevels en bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.