Brouwerij: gevels en bedaking

Straat Korte Rijkepijndersstraat
Locatie Korte Rijkepijndersstraat 24 (Brugge)
Alternatieve naam De Drie Zwanen

Brouwerij

Korte Rijkepijndersstraat 24, Brugge (West-Vlaanderen)

Huis zogenaamd "De Drie Zwanen", voormalige brouwerij van 1540-1926. Hoekpand van drie + drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Oorspronkelijk gedateerd 1632. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1966-1967 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge).

Beschrijving

De gevels en bedaking van de voormalige brouwerij, thans gekend als De Drie Zwanen te Brugge, zijn beschermd als monument.

Waarden

Huis De Drie Zwanen (gevels en bedakingen) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.