Opgaande beuk

Beschermd monument van tot (opheffing)

Beuk bij herenhuis ’t Beukenhuis
definitieve opheffingsbesluiten: 16-11-2022  ID: 15084

voorlopige opheffingsbesluiten: 22-06-2022  ID: 15057

Beuk

De erfgoedwaarden werden gemotiveerd vanuit het feit dat de boom deel uitmaakt van een belangrijk visueel beeld van de dorpskern. De artistieke waarde van de boom is door de ontkroning onherstelbaar aangetast. De boom is niet meer in leven.

De bescherming als monument werd op 16 november 2022 opgeheven omdat de erfgoedwaarden van de boom onherstelbaar zijn aangetast of verloren gegaan.

Beuk was beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Opgaande bruine beuk

Amersveldestraat 65 (Hooglede)
Opgaande beuk naast herenhuis met oorspronkelijk brede groeivorm en opvallend oppervlakkig wortelgestel, gedeeltelijk geveld in 2012, waarna in 2014, uit de stam van de onderste stambasis een boomsculptuur gesneden is.