Parochiekerk Sint-Michiel

Religieuze en openbare gebouwen

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Michiel te Boezinge (Ieper) is beschermd als monument. De bescherming omvat de neogotische kerk en de aanpalende sacristie.

De Sint-Michielskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

archeologische waarde

in casu oudheidkundige waarde

Is de omvattende bescherming van

Orgels kerk Sint-Michiel

Katspel 4 (Ieper)
Groot orgel op het doksaal door Jules Anneessens uit 1924; door dezelfde na schade in WO II hersteld en gewijzigd in 1942. Klein orgel in het koor door Jules Anneessens uit 1929.

Katspel 4 (Ieper)
Gelegen midden een laag ommuurd en met berken afgezoomd kerkhof onder meer met Britse militaire begraafplaats. De laatgotische hallenkerk, waarschijnlijk teruggaand op romaans bedehuis, afgebrand in de Geuzentijd, werd in 1624 heropgebouwd; opnieuw verwoest in 1648 en hersteld in 1682. Na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar ontwerp van architect J. Coomans in 1925; nagenoeg identieke reconstructie.