Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Vooronderzoek Keerbergen Haachtsebaan 92

Haachtsebaan 92 (Keerbergen)
Er werden sporen geregistreerd uit verschillende perioden. Het belangrijkste spoor was een gebogen gracht met een sterk uitgeloogde vulling die oorspronkelijk watervoerend was. Deze kon niet worden gedateerd. Daarnaast werd een aantal kleine goed afgelijnde paalkuilen aangetroffen uit de late middeleeuwen of nieuwe tijd. Zij vormen geen structuur, waardoor ook deze sporen niet met een permanente nederzetting in verband kunnen worden gebracht. Het zou ook om landbouwsporen kunnen gaan. Op de overgang van de 18de naar de 19de eeuw werd een huis gebouwd in de zuidoostelijke hoek van het terrein. Deze had een ondiepe bakstenen kelder en een fundering van losse steenbrokken.