Gebied geen archeologie, gewestelijk

Gebied geen archeologie, gewestelijk van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van gebieden geen archeologie vind je op onze website.

Is de aanduiding van

Willebringsestraat

Willebringsestraat (Boutersem)
In het kader van een grote ruilverkaveling plannen VLM en Aquafin ter hoogte van deze zone de aanleg van een nieuwe riolering en fietspad. Archeologisch vooronderzoek onthulde in het zuidwesten van de onderzochte zone enkele ongedateerde greppels en kuilen. De omvang en bewaring ervan lijkt evenwel te beperkt om verder archeologisch onderzoek naar deze sporen te adviseren. Daarnaast werden ook meerdere fragmenten van een wegtracé gedetecteerd. Dit tracé bestaat uit een onverharde fase van een pad dat reeds aanwezig was op het einde van de 18de eeuw. In de loop van de 19e eeuw werd dit pad vermoedelijk verhard met kasseien. Rond het midden van de 20stee eeuw werd de kasseiweg vermoedelijk ontmanteld en werd enkele meters ten noorden ervan een nieuwe baan, de huidige Willebringsestraat aangelegd met een rechtgetrokken tracé. Dit oud wegtracé kon voldoende onderzocht worden tijdens het vooronderzoek waardoor ook hiernaar geen verder archeologisch onderzoek aan de orde is.