Kasteeldomein De Wallekens

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Kasteel, samen met neerhof gelegen in een rechthoekige meervoudige omgrachting en omgeven door jachtbos en geometrisch drevenstelsel. Ten noordoosten via hekje verbonden met het erf van de hoeve. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak; naar verluidt op voorgevel eertijds gedateerd 1552, doch eerder 18de-eeuwse gevelordonnantie met recente restauratie.

Bellemstraat 165 (Aalter)

Is de omvattende vaststelling van

Bellemstraat (Aalter)
Omgracht neerhof bij het Stalinsgoed. Hoeve met losse bestanddelen tegenover elkaar geplaatst. Boerenwoning onder mank zadeldak. Ten zuiden, schuur en stallen met ervoor mestvaalt onder sterk overkragend zadeldak.