Hoeve Hof Moens

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Semigesloten hoeve met in U-vorm opgestelde bedrijfsgebouwen vooraan en daarachter ingeplante boerenwoning. Deze aanleg gaat deels terug op een minstens sinds de eerste helft van de 19de eeuw bestaande hoeve met losse bestanddelen. Volgens kadastergegevens gereconstrueerd in 1865; volgens lokale overlevering na huisbrand omstreeks 1870 grotendeels vernieuwd. Aan de straat palende voormalige dwarsschuur met geïncorporeerde gevelhoge toegangspoort. Twee lagere stalvleugels parallel aan weerszij van het erf.

volkskundige waarde

Hoeve Hof Moens