Het Pachthof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Aan de noordzijde van de vierkante enkelvoudig omgrachte site, rest van toegangspoort met ijzeren hek. Achterin gelegen landelijke woning van zes traveeën op rechthoekige plattegrond met noordelijk gerichte voorgevel. Dubbelhuis bestaand uit een breder rechter gedeelte van één bouwlaag op gewelfde kelder waarbij links een even hoog deel van twee bouwlagen aansluit. Volgens de verschillende bouwkenmerken en de bouwnaad tussen beide helften, vermoedelijk deels daterend uit de 17de en deels uit de 18de eeuw.

Het Pachthof

Oude dreef 3 (Berlare)