Woningen

Het burgerhuis is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een pand met een neoclassicistische lijstgevel getypeerd door de rechthoekige traveenissen vermoedelijk ter vervanging van een schermgevel, afgebeeld op de kaart van Marcus Gerards (1562). Het pand bevat nog constructieve elementen uit de 15de eeuw zoals een gaaf bewaarde kelder met kruisribgewelf waarvan de ribben uit de zuilenschacht komen en op de verdiepingen bepleisterde moerbalken.

Riddersstraat 3 (Brugge)
Dit pand heeft een neoclassicistische lijstgevel, getypeerd door rechthoekige traveenissen. Volgens de kaart van Marcus Gerards (1562) stond hier oorspronkelijk een diephuis met schermgevel. De huidige gevel is het resultaat van een negentiende-eeuwse aanpassing. Het pand bevat nog constructieve elementen die verwijzen naar het vijftiende-eeuwse pand zoals onder meer een imposante kelder met kruisribgewelf waarvan de ribben uit de zuilenschacht komen en op de verdiepingen bepleisterde moerbalken.