Kasteel van Opdorp met park

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Huidig kasteeldomein met deels behouden landschapspark met vijver, gerestaureerde ijskelder en ijzeren boogbrugje met ijzeren toegangshek aan gemetste pijlers aan het begin van de Vekenstraat. In 1887 werd het oude kasteel volledig gesloopt en ongeveer op dezelfde plaats werd een volledig nieuw kasteel opgetrokken. Behouden kasteel en vroegere paardenstallen en koetshuizen, ingeplant op hun oorspronkelijke locatie respectievelijk in het westen en het noorden van het domein. Kasteel op rechthoekige plattegrond met eclectisch hoofdvolume van zeven traveeën en drie bouwlagen.

Vekenstraat 1 (Buggenhout)
Huidig kasteeldomein met deels behouden landschapspark met vijver, gerestaureerde ijskelder en ijzeren boogbrugje met ijzeren toegangshek aan gemetste pijlers aan het begin van de Vekenstraat. In 1887 werd het oude kasteel volledig gesloopt en ongeveer op dezelfde plaats werd een volledig nieuw kasteel opgetrokken. Kasteel op rechthoekige plattegrond met eclectisch hoofdvolume van zeven traveeën en drie bouwlagen.

Kasteel van Opdorp

Vekenstraat 1-3 (Buggenhout)