Beschermd monument

Twee arbeiderswoningen: rechterdeel

Hopmagazijn en woningen
definitieve beschermingsbesluiten: 16-01-1987  ID: 2266

Beschrijving

De arbeiderswoning is beschermd als monument. De aanpalende identieke arbeiderswoning ten westen werd in hetzelfde beschermingsbesluit beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de industrieel-archeologische en historische waarde van de woningen als volgt gemotiveerd: "als goed bewaarde, landelijke woningen met streekgebonden 19de-eeuwse kenmerken en waarvan de geschiedenis door het bewoningspatroon intrinsiek verbonden is met het voormelde hopmagazijn."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000531, Poperingseweg 318, 320, bijhorende woningen (S.N., 1987).

De woning is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Is de gedeeltelijke bescherming van

Twee arbeiderswoningen

Poperingseweg 318, 320 (Ieper)
Identieke arbeiderswoningen waarvan de geschiedenis door het bewoningspatroon, intrinsiek met het links aanpalende hopmagazijn verbonden is.