Molens van Deinze en Antwerpen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Huidig gebouwencomplex, volledig in binnenblok gelegen, met rechts van de gekasseide oprit lang bakstenen bureelgebouw en links een oud bureelgebouwtje. Erachter gelegen productie-eenheid met oudste maalderijgebouw palend aan de Leie met loskaai. Typisch bakstenen industriegebouw van dertien traveeën en zes bouwlagen onder laag zadeldak, vermoedelijk daterend van circa 1892. Loopbrug naar het tegenover gelegen gebouw, in kern eveneens opklimmend tot eind 19de eeuw. Uitbreiding uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

industrieel-archeologische waarde

Markizaatpark 11-40 (Deinze)