Goed te Reables

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Volledig omhaagde hoeve met losse bestanddelen, met afzonderlijke lindedreef. Deels beboomd en met gras begroeid erf met imposante toegang met gewitte bakstenen pijlers met bolbekroning en ijzeren hek. Woonhuis van acht traveeën, vermoedelijk opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw. Hoger bakstenen gebouw gebouwd in 1856 door baron du Bois als jeneverstokerij van het kasteel. Schuur en stallen op gepikte plint, onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Bakstenen wagenhuis en bakhuis, uit de 19de eeuw.

industrieel-archeologische waarde

Goed te Reables