Domein Kaasterkasteel: bijgebouwen

Gemeente Roeselare
Locatie Moorseelsesteenweg 4 (Roeselare)
Alternatieve naam Kasteeldomein van Rumbeke

Domein Kaasterkasteel

Moorseelsesteenweg 2-4, Roeselare (West-Vlaanderen)

Omwald kasteel met zuidelijk voorhof bestaande uit oost gelegen poortgebouw met aanpalend koetshuis en conciërgewoning en westelijk poortgebouw met aanpalende paardenstal. Gelegen middenin park. Voorheen omwald neerhof ten westen van het kasteel en ten oosten mote met bloemenhof.

Beschrijving

De bescherming van het Kaasterkasteel, gelegen langs de Moorseelsesteenweg te Rumbeke, als monument bij besluit van de secretaris-generaal van 3 juli 1942 werd uitgebreid met de bescherming van het bijgebouw en het poortgebouw.

Waarden

De rangschikking als monument van het oud kasteel Te Rumbeke wordt uitgebreid tot de inrijpoorten en aanpalende gebouwen omwille van het algemeen belang.