Stadslagere jongensschool

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Huidig complex grenzend aan het bewaarde voormalige Bastion VIII met voorgracht en lunet. Volgens gedateerd en gesigneerd bouwplan nieuwe stadslagere jongensschool met bijhorende bestuurderswoning in 1922 ontworpen door stadsarchitect Fernand de Ruddere ter vervanging van de tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoeste school in het stadscentrum. Beeldbepalend ensemble in de straatbocht vlakbij de Zuidlaan. L-vormig complex in typische neotraditionele stijl samengesteld uit drie volumes onder halve pannen schilddaken.

Begijnhoflaan 1, 1A (Dendermonde)

Stadslagere jongensschool met bestuurderswoning