Domein Hof ter Geesten

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Het landhuis met omringend park is opgetrokken in neoclassicistische stijl, met reminiscenties aan de empirestijl, te dateren omstreeks het tweede kwart van de 19de eeuw. Hoofdgebouw, nummer 37, vijf traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder een afgeplat schilddak met hekwerk met pijlmotief tussen de schouwen. Voormalige pachthof, nummer 35, met een bewaarde configuratie aan een gekasseid erf, een bakhuis van circa 1901 en poortdoorrit. Het parkdomein met landschappelijke aanleg en glooiende gazons herbergt verschillende pittoreske tuinfolies.

volkskundige waarde

Dokter Haekstraat 35-37 (Dendermonde)