Goed Van den Bossche

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 04-04-1995 tot heden

Straat Dr. J. Geensstraat
Locatie Dr. J. Geensstraat 34 (Tienen)
Alternatieve naam Stadspark - Hortus Thenensis

Dr. J. Geensstraat 34, Tienen (Vlaams-Brabant)

Laatclassicistisch herenhuis met bijgebouwen te midden van een park met een belangrijke botanische collectie, het huidige stadspark.

Hortus Thenensis

Dr. J. Geensstraat 34 (Tienen)

Stadspark, circa 2 hectare, overblijfsel van de botanische privétuin die in 1886-1910 werd aangelegd bij een neoclassicistisch herenhuis uit het begin van de 19de eeuw.

Beschrijving

De bescherming als stadsgezicht betreft het voormalig Goed Van den Bossche, bestaande uit het herenhuis met bijgebouwen en botanische privétuin, later stadspark.

Waarden

Het voormalig ‘Goed Van den Bossche’ is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de: