Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Villa Gaverzicht: tuin

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Villa Gaverzicht en tuin

Beschrijving

De tuin bij Villa Gaverzicht, de architectenwoning van Gentiel Van Eeckhoutte langs de Churchillaan te Waregem, is beschermd als dorpsgezicht. De als monument beschermde villa maakt geen deel uit van het beschermde dorpsgezicht.

Waarden

De tuin van de architectenwoning van Gentiel Van Eeckhoutte, zogenaamd Villa Gaverzicht, is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemene belang gevormd door de:

historische waarde

Als zijnde de getuige van een opmerkelijke percellering in een wijk die vanaf de jaren 1920 wordt aangelegd met rijwoningen en waar in de jaren 1930 een welstellende ontwerper een opvallend groot perceel koopt om er een eigen luxueuze woonst op te bouwen. Deze opdeling van de ruimte is tot op heden afleesbaar.
Als zijnde een voorbeeld van een eigendom van een begoede architect die de sociale machtsverhoudingen in de jaren 1930-1940 illustreert.

Villa Gaverzicht met tuin

Churchilllaan 16 (Waregem)