Technische School: straatgevels

Gemeente Leuven
Straat Rijschoolstraat, Diestsestraat
Locatie Diestsestraat 49, Rijschoolstraat 4 (Leuven)

Technische school

Rijschoolstraat 4, Diestsestraat 49, Leuven (Vlaams-Brabant)

De school is een ontwerp van de internationaal vermaarde architect Henry van de Velde, in samenwerking met de Leuvense architect Vital Rosseels, en is gesitueerd op een stadsterrein waar voor de Eerste Wereldoorlog het klooster van de Witte Vrouwen gelegen was.

Beschrijving

De straatgevels van de Technische School, gelegen aan de Rijschoolstraat en de Diestsestraat te Leuven, zijn beschermd als monument.

Waarden

De gevels van de Technische School zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde