Godsgasthuis

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Grootschalig gebouwencomplex bestaande uit verschillende vleugels; oudste vleugel van 1931-1932 naar ontwerp van architect Cloquet, gelegen aan de straatkant. Symmetrisch opgebouwd hoofdvolume van twee bouwlagen en negen traveeën. Baksteenbouw onder mansardedak bedekt met kunstleien en voorzien van dakkapellen met afgeschuinde bovenhoeken. Lagere bakstenen zijvolumes van twee bouwlagen onder platte bedaking. Rechts van de hoofdtoegang staand beeld van de Heilige Vincentius a Paulo, circa 1947 gerealiseerd door beeldhouwer Achilles Moortgat.

Godsgasthuis

Rosstraat 66 (Dendermonde)