Fabriek Société anonyme de produits chimiques de Schoonaerde

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Huidige industrieterreinen aan de steenweg nog gemarkeerd door verschillende bakstenen gebouwen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw verbonden door hoge bakstenen muren. Rechts wordt het terrein begrensd door een bakstenen gebouw met een opvallend halfrond pannen dak, vermoedelijk vernieuwd in 1926. De overige gebouwen aan de steenweg palen met hun zijgevel aan de straat, tellen één of twee bouwlagen onder zadeldak en zijn geritmeerd door hoge rechthoekige of getoogde vensters met kleine metalen roedeverdeling. Recentere bedrijfsgebouwen in binnenblok.

industrieel-archeologische waarde

Steenweg naar Wetteren 20 (Dendermonde)