Brouwerswoning

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Brouwerswoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien zadeldak, vermoedelijk omstreeks 1900 of begin 20ste eeuw opgericht door brouwer Theophilus Van Assche nadat hij in 1899 in de pas aangelegde Van Langenhovestraat een eigen brouwerij opstartte. Vrijstaand burgerhuis met voortuin afgesloten door ijzeren hekwerk op gesinterde bakstenen onderbouw met hardstenen dekplaat; voetgangershek in de as van de voordeur. Links aansluitende gekasseide poortinrit met ijzeren hek aan vierkante bakstenen pijlers met dekplaat.

Brouwerswoning

Van Langenhovestraat 20 (Dendermonde)