Gesticht Sint-Vincentius a Paulo en kapel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Klooster en kapel van het Gesticht Heilige Vincentius a Paulo, dat opklimt tot 1839 naar plannen van de Eeklose architect Hypoliet De Smet. Aan Koning Albertstraat kloostervleugel van twaalf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak van 1839, uitgebreid in 1877. Links aansluitende kapel van 1855 naar de plannen van beeldhouwer Pierre de Vigne-Quyo. Ten oosten aanzet van de vroegere haakse ziekenzaalvleugel. Aan de kant van Moeie bevindt zich nog een deel van de aangelegde tuin met onder meer Heilig Hartbeeld en Mariagrot.

volkskundige waarde

Moeie 18 (Eeklo)